Over ons

Leemreise schoen en voetzorg
Leemreise schoen en voetzorg is een jong en dynamisch bedrijf, gevestigd in Gendt, Elst (alleen orthopedie), Nijmegen (alleen orthopedie) en Zutphen (alleen orthopedie). We zijn een gespecialiseerd bedrijf in orthopedisch schoeisel en daarnaast verkopen wij de laatste schoenmode. Al sinds 1962 zijn wij een begrip in de regio. In de gemeente Lingewaard en Overbetuwe zijn wij de enige erkende leverancier voor orthopedische schoentechniek.

Hebben uw voeten meer aandacht nodig, geen probleem. Onze afdeling orthopedische schoentechniek helpt u graag een stap verder. Leemreise schoen en voetzorg levert naast compleet aangepast schoeisel ook confectieschoenen met een aanvullende voorzieningen. Tevens kunt u bij ons terecht voor een pedicure en elastische kousen. Op onze site vindt u uitgebreide informatie over ons en onze producten. Heeft u vragen, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Kwaliteit, service en een goede nazorg staan bij ons hoog in het vaandel!

Geschiedenis
In 1962 begon Hennie Leemreise in het dorp Gendt, aan de Waal tussen Arnhem en Nijmegen. In eerste instantie als schoenhersteller met daarnaast een kleine collectie confectieschoenen in het toenmalige pand van “Milder” aan de Dorpstraat in Gendt. Het bedrijf groeide snel. In 1966 moesten daarom de spullen gepakt worden en werd er verhuisd naar de overkant van de straat. Dorpstraat 40 werd het nieuwe adres. Daar kreeg Hennie de beschikking over een groter pand. Al snel groeide ze daar ook uit hun jasje en werd er besloten tot een grootse verbouwing. Het pand aan Dorpstraat 40 is in 1980 volledig gestript (op twee muren na)  en daarna in zijn geheel weer opgetrokken. Samen met zijn echtgenoot Alie Berendsen hebben zij hier tot 1998 met veel plezier gewerkt.


1965  

In 1998 konden Hennie en Alie het wat rustiger aan gaan doen en werd dochter Susan Leemreise mede-eigenaar. Om de markt beter te volgen en bedienen is destijds besloten om aan te sluiten bij een inkooporganisatie. Tegenwoordig bekend onder de noemer “Podo Linea“, wie staan voor pasvorm en kwaliteit. 

Heden
In 2006 werd het bedrijf opnieuw ingrijpend aangepast. Zoon Marco Leemreise, voegde zich als orthopedisch schoentechnicus in het bedrijf. Met zijn expertise en 15 jaar lange ervaring werden de activiteiten van Leemreise verder uitgebreid met orthopedische schoentechnieken. Vanaf dat moment kunt u bij ons niet alleen terecht voor de laatste schoenmode maar ook voor bijvoorbeeld  schoenaanpassingen, steunzolen en zelfs compleet op maat gemaakt schoeisel.

Sinds 2006 genieten Hennie en Alie Leemreise van hun welverdiende rust. Het bedrijf is actief en groeit nog steeds. Per 1 januari 2010 is Harm Scholten, eveneens orthopedisch schoentechnicus, als mede-eigenaar aan het team van Leemreise toegevoegd. In 2011 hebben wij ons zorggebied vergroot en zijn we een voetencentrum aan de van Oldenbarneveldstraat in Elst (gld) gestart. Hier kunt u voor al u voetklachten terecht. In 2019 was het weer tijd voor een grote verbouwing. Hierbij hebben wij onze twee panden in Gendt samengevoegd. De reden voor deze verbouwing was een grotere werkplaats en winkel. 

Momenteel bestaat het team uit 5 orthopedische schoentechnici, 5 verkoopmedewerksters, een maatnemer elastische kousen, een pedicure en 2 productie medewerkers orthopedie.

Na ruim 60 jaar zullen we zeker niet stil gaan zitten. We willen graag verder innoveren en samenwerken. Uiteraard doen we dit graag voor U, maar ook samen met U.